GYIK

Gyakran Ismételt Kérdések

Cégünk folyamatosan a professzionális kiszolgálásra törekszik mind az általunk készített termékek, mind a megrende­lőinknek nyújtott támogatás tekinteté­ben. Ennek érdekében szeretnénk honlapunkon is fókuszálni azokra a kérdésekre amik leginkább foglalkoz­tatják megrendelőinket, remélhetőleg segítve ezzel a lehető leghatékonyabb közös munkát.

Anyagleadás

Annak érdekében, hogy a leadott PDF állományok minél inkább megfeleljenek az általunk alkalmazott nyomtatási technológiának fontos, hogy az állományok szerkesztése során az adott termék paraméterein túl figyelembe vegyük a technológiai feltételeket, és ezeknek megfelelően állítsuk be a programjaink colormanagement paramétereit és a PDF írás során választható opciókat.

Amennyiben elakadt ezen paraméterek megfelelő beállításaiban, úgy lehetőség van hogy távolról bejelentkezve az Ön számítógépére, segítsük a beállítások pontosítását. Ehhez egy megfelelő Távoli asztal kapcsolatra van csupán szükség.

A megrendelő és a nyomda szempontjából is a legjobb megoldás, ha zárt állományokat kapunk (PDF). Honlapunkon megtalálható anyagleadási segédleteink (PDF írás, PDF ellenőrzés, Colormanagement) segítenek eligazodni azok között a kritériumok között, amelyek alapján “nyomdakész eredeti” fogalmával tudjuk illetni az állományokat. Természetesen cégünk vállal kéziratból, kép eredetikből való feldolgozást is, azonban ennek részleteiről külön kérje kollégáink segítségét!

Elektronikus állományait Ügyfélkapunkon keresztül tudja eljuttatni hozzánk , melynek használatához regisztráció szükséges.

Elsősorban az Ügyfélkapunk webes felületén elérhető Prinect Portal rendszeren keresztül történő online anyagleadást preferáljuk. Természetesen e mellett lehetőség van személyesen történő átadásra is, bármilyen olyan adathordozón ami alkalmas arra, hogy a megrendelő által megírt, kompozit (nem szeparált) PDF állományokat eljuttassa hozzánk.  A teljesség igénye nélkül:

– CD/DVD
– USB Flash Drive

adathordozókon is, a lényeg, hogy az állományok a technológiai feltételeknek megfeleljenek.

A legjobb módszer, ha weboldalunkon található PDF írás segédlet iránymutatásai alapján készíti el a kompozit (nem szeparált) PDF állományait, melyeket önállóan is ellenőrizhet a PDF ellenőrzés segédletünk szerint. Azonban a nyomda ördöge nem alszik, így mindenképpen javasolt az elektronikus imprimálás vagy az általunk elkészített plotter (nem színhelyes, kilövés szerint elkészített nyomat) ellenőrzése és jóváhagyása.

Load More

Colormanagement

Minden, a reprodukciós munkafolyamatban résztvevő berendezés (szkenner, monitor, proof nyomtató, nyomdagép, stb.) kalibrációja és beállítása szükséges a megfelelő végeredmény eléréséhez. Monitorok esetében az igények és elvárások, valamint a monitor állapotától függően heti, havi, vagy féléves rendszerességű, műszerrel történő kalibráció javasolt. A szemre történő beállítása a monitoroknak nem javasolt, mivel kellő pontosság csak műszeres mérésekkel szavatolható az előírt nyomdaipari szabványokhoz. Ez érvényes az újonnan vásárolt monitorokra is, mivel a gyártók alapbeállításai csak általános felhasználási esetekre optimalizáltak. Az egyedi beállítás (kalibráció), profilkészítés azért szükséges, mert a gyártó a sorozatgyártás során nem tudja a teljes beállítási pontosságot biztosítani, illetve nincs módja az adott eszközt felkészíteni az eseti sajátosságok (megvilágítás, stb.) figyelembevételére.

Természetesen a monitor kalibrációja önmagában nem elég a színhelyes megjelenítésre. Szükséges még a különféle programokban a megfelelő Colormanagement beállítások használatára is!

Az ICC színprofilok egyszerű bináris fájlok. Ahhoz hogy az operációs rendszeren keresztül a programok és eszközök (Photoshop, Acrobat, Monitor) használni tudják őket, a számítógép megfelelő rendszermappáiban kell lenniük.

Microsoft Windows (XP, Vista, Win7, Win10)
ICC Rendszermappa elérése: Windows > System32 > Spool > Drivers > Color 

Mac OS X (10.4-től)
ICC Rendszermappa elérése:  Library > Colorsync > Profiles

Load More

Prinect Portal használata

A Prinect Portal rendszer nem egy önálló rendszer, hanem a nyomdai feldolgozási rendszerünk része. Amennyiben még nem látja a konkrét munkát ezen a felületen az azt jelentheti, hogy a megrendelésének az állapota még nincs olyan feldolgozottságban, hogy a normál folyamatok szerint tudjuk fogadni az állományokat. Természetesen ilyenkor is van lehetőség állományokat feltölteni, de ebben az esetben kérjük ilyen irányú szándékát külön jelezze.

Amikor a rendszerünkben létrejön az elektronikus munka (amibe PDF állományokat lehet feltölteni), a Prinect Portal automatikus e-mail értesítést küld Önnek.

Mivel a regisztrációt követő személyes hozzáférés generálása biztonsági okokból nem teljesen automatikus, ezért meg kell várni amíg valamelyik kollégánk a regisztrációkor megadott e-mail címre elküldi az Ön személyes felhasználónevét és jelszavát. Ebből következően hétköznaponként, elsősorban munkaidőben tudjuk vállalni a regisztrációra történő azonnali reakciókat.

Load More