Remote Access Portal használati útmutató

Folyamatosan fejlesztjük anyagleadási rendszerünket annak érdekében, hogy a hozzánk leadott állományokat minél hamarabb le tudjuk ellenőrizni és a feldolgozási folyamatainkról minél gyorsabb visszajelzést adhassunk ügyfeleinknek. A Remote Access Portal egy olyan webes felület amely részét képezi Heidelberg Prinect workflownknak így az ide feltöltött fájlok automatikusan feldolgozásra kerülnek.

 

I. lépés: Regisztráció

Regisztrálni csak a rendszer első használatakor szükséges. Kérjük töltse ki regisztrációs űrlapunkat hozzáférés igényléséhez. A regisztrációját munkatársaink feldolgozzák, és e-mailben küldik el önnek a saját egyedi hozzáférésének jelszavát.

 

 II. lépés: Bejelentkezés

Remote Access Portal rendszerünk a https://remote.pauker-holding.hu közvetlen címen érhető el, vagy a ‘Fájlfeltöltés > Remote Access Portal’ menüpont alól. Illetve a közvetlen linket tartalmazza a hozzáférési jelszót tartalmazó e-mail üzenet is. FTP kliens programmal nem használható a rendszer, mivel HTTPS protokollt használ, de kompatibilis miniden elterjedt böngészővel.

browsers

 

 III. lépés: Állomány feltöltés

PDF fájlokat csak a rendszerben már előre létrehozott munkákba lehet feltölteni! Mivel a Remote Access Portal része a PDF feldolgozó workflow rendszerünknek, ezért új munkát ügyfélként nem lehet létrehozni. Ha a bejelentkezést követően nem találja a munkát amelybe fájlokat szeretne feltölteni, abban az esetben várja meg az automatikus e-mail értesítő üzenetet az új munka létrehozásáról, vagy vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal.

Amikor a rendszerben létrejön egy új munka akkor az ügyfél minden (fájlfeltöltésre jogosult), és személyes hozzáféréssel rendelkező felhasználója automatikus e-mail üzenetet kap. Az e-mail tartalmaz egy direkt linket a munkába, így egyszerűbben kezdheti el a feltöltést.

upload-11: Munka kiválasztása

A megjelenő munkalistából válasszuk ki a kívánt munkát, majd kattintsunk rá a nevére vagy a táskaszámára, hogy belépjünk a munkába.

2: Feltöltés fül

A munkán belül válasszuk ki a Feltöltés fület, ahonnan már elérjük azt az ablakot ahol a fájlfeltöltéseinket elindíthatjuk.

3: Feltöltési ablak

Az alul lévő “Fájl feltöltés…” gomb megnyomásával érhetjük el a feltöltendő fájlok kiválasztására szolgáló ablakot.

 

 

 

upload-2

1: Állományok hozzáadása

A “Hozzáad…” gombbal lehet kiválasztani a feltöltendő állományokat a saját gépről, illetve a gomb alatti területre is be lehet őket húzni (2).

3: A feltöltés elindítása

A “Feltöltés” gomb megnyomásával indul el a fájlok feltöltése. A Már feltöltött fájlok automatikusan eltűnnek a feltöltési listából (2). Figyelem! A feltöltési ablak bezárása a feltöltés vége előtt megszakítja a feltöltési folyamatot! Ha a fájl nem tűnik el a feltöltési listából (2), hiába ért végig a mellette lévő jelzőcsík, a feltöltés még nem ért véget, ezért mindig várja meg amíg minden fájl eltűnik a listából!

 

 

 

 

IV. lépés: Feldolgozás (Preflight)

Az állományok feltöltését követően a PDF workflow automatikusan feldolgozza az állományokat melynek során szoftveres ellenőrzés (Preflight) is történik. A Preflight ellenőrzésről itt olvashat részletesebben. A feldolgozás akár több percet is igénybe vehet, amely függ a feltöltött állományok méretétől is. Az üres feltöltőablak bezárását követően a rendszerben figyelemmel kísérhetjük a feldolgozás lépéseinek állapotait. Majd a feldolgozás befejeztével a feltöltés részleteit is megtekinthetjük, ha a feltöltött állomány ikonjára, vagy a feltöltés sorszámára kattintunk.
A feltöltés részletes nézetében érjük el a Preflight eredményeket. A feldolgozást követően a rendszer automatikusan elküldi e-mailben a feldolgozás (preflight) eredményeit az érintetteknek.

Preflight-11: Preflight eredmények

Számlálók jelzik az egyes állományban talált hibás (piros kereszt), figyelmeztetéses (sárga háromszög), és a hibamentes (zöld pipa) oldalak számát.

2: Részletes eredmények

A “Műveletek” oszlopban található linkek segítségével megtekintheti az egyes oldalakon talált hibák és figyelmeztetések pontos leírásait (Preflight részleteket mutat), vagy részletes PDF riportot tölthet le (Preflight Riport mutatása). Illetve akár olyan, alacsony felbontású PDF állományt is letölthet (PDF mutatása (Preflight) kommentekkel), ahol az egyes hibás objektumok is be vannak jelölve.

 

 

V. lépés: Oldalak jóváhagyása

Miután az oldalak feldolgozása megtörtént, és a munkát előkészítették kollégáink az adott megrendelés gyártási utasításainak megfelelően, szükség van egy megrendelői jóváhagyásra. Egyfelől azért, mert ez az utolsó lépés a gyártás megkezdése előtt, amikor az ügyfél ellenőrizheti a tartalmi elemek helyességét a már feldolgozott (renderelt) oldalakon. Mivel a Remote Access rendszerben az oldalak megjelenítése nem egy “független” PDF állományból történik (például Acrobat Readerben), ezért garantált, hogy a megjelenített oldal pontosan ugyanolyan tartalommal jelenik meg a készterméken mint a monitoron. Így biztosak lehetünk benne hogy a feldolgozáskor nem változtak meg például a betűtípusok egy hibás fontbeágyazás következtében.
Másrészről ebben a fázisban tudja ellenőrizni a megrendelő, hogy a leadott oldalak tényleg a helyes oldalsorrendben kerültek feldolgozásra, és az esetleges javításként küldött oldalak is biztosan bekerültek a végleges helyükre. A tényleges gyártás csak akkor indul el, ha az ügyfél a rendszeren keresztül az oldalak jóváhagyásával erre felhatalmazást ad. A jóváhagyás kérésről automatikus e-mail üzenetet küld a rendszer az előkészítés végeztével, így az ügyfél a levélben található link segítségével kényelmesen a rendszer jóváhagyási felületébe léphet közvetlenül.

 

Approve-11: Tagok fül
Tagoknak nevezzük a termékek egyes részegységeit amiket a gyártási folyamatok során technológiai okokból külön kezelünk (pl.: borító, belív, előzék, védőborító, stb…). Az oldalak jóváhagyását ilyen tagokra bontva lehet megtenni, a munka “Tagok” fülén, amely csak akkor aktív, ha a munka előkészítése már megtörtént.

2: Tagok megnyitása
Az egyes tagokat egyesével le lehet nyitni azok neveire kattintva, amely alatt a tagban található (jóváhagyott/elutasított/jóváhagyásra váró) oldalak számlálói láthatóak.

3: Oldalak megtekintése
Az oldalak nézőképe melletti linkek használatával megtekinthetjük az egyes oldalak nézőképét felnagyítva (“Nagyítás”), az oldalakkal kapcsolatos műveleteket részletesen (“Részletek”), valamint egy lapozható nézetet is megnyithatunk (“Megtekint”), amely oldalpárban mutatja számunkra az oldalakat. Ez utóbbi nyílik meg a nézőképre való kattintáskor is.

 

 

A nézőképek keretének a színe a jóváhagyási állapotokat tükrözi: 

  Sárga = Nincs jóváhagyás kérve (még nem jóváhagyható)
  Kék = Jóváhagyásra vár
  Zöld = Jóváhagyva
  Piros = Elutasítva

 

 

Approve-2

1: Jóváhagyás
A jóváhagyást illetve elutasítást az oldalak mellett található zöld illetve piros gombokkal lehet megtenni, amelyek automatikusan naplózódnak a rendszerben, így ennek használatával nincs szükség jóváhagyási e-mailek küldésére.

2: Lapozás
Az alsó sarkokban található lapozó gombokkal lehet navigálni a kiadványon belül, illetve egy valós termékhez hasonlóan az oldalak sarkainak a “megfogásával” is lapozhatjuk a kiadványunkat.