Mit jelent az imprimálás, és mire való?

Az imprimálás lényege az állomány előkészítési folyamatok végén megbizonyosodni a kinyomtatandó grafika tartalmi és technológiai helyességéről. Ez a folyamat az ügyfél oldalán indul a PDF létrehozásával, ez után a nyomdánál folytatódik a PDF megfelelő feldolgozásával. Mindkét részen történhetnek hibák, ezért célszerű a láncolat végén (közvetlenül a nyomóformakészítés előtt) elektronikus imprimálással megbizonyosodni a végső állapot helyességéről.

A színek imprimálására (előzetes ellenőrzésére) célszerű színmintát kérni a nyomdától még az állomány készítésének fázisban, hogy legyen idő az esetlegesen szükséges színkorrekció elvégzésére az állományban.

Mit kell tudnom a digitális anyagleadásról?

A megrendelő és a nyomda szempontjából is a legjobb megoldás, ha zárt állományokat kapunk (PDF). Honlapunkon megtalálható anyagleadási segédleteink (PDF írás, PDF ellenőrzés, Colormanagement) segítenek eligazodni azok között a kritériumok között, amelyek alapján “nyomdakész eredeti” fogalmával tudjuk illetni az állományokat.

Természetesen cégünk vállal kéziratból, kép eredetikből való feldolgozást is, ennek részleteiről a Repro szolgáltatások menüpont alatt tájékozódhat!

Elektronikus állományait Prinect Portal rendszerünkön keresztül tudja eljuttatni hozzánk, melynek használatához egyszeri regisztráció szükséges.

Hogyan adhatom le a digitális anyagokat?

Elsősorban az Ügyfélkapunk webes felületén elérhető Prinect Portal rendszeren keresztül történő online anyagleadást preferáljuk. Lényeges, hogy az állományok a technológiai feltételeknek megfeleljenek.

NEM JAVASOLJUK az alábbi módokon leadni a PDF állományokat:
E-mail: Általában az állományok mérete miatt nem alkalmazható.
Fájltovábbító szolgáltatások (WeTransfer, MammutMail, ToldaCuccot): Ezek a szolgáltatások egy harmadik fél szerverét használják, ezáltal mind a feltöltés, mind a letöltés hosszadalmasabb procedúra, ami lassíthatja a gyártás elkezdését. Az állományok konkrét megrendelésekhez történő beazonosítása szintén nehézkesebb mint a saját Prinect Portal rendszerünk esetében, ahol az állományok a konkrét megrendelésekhez kapcsolódnak már a feltöltés pillanatában.
Felhő alapú tárhely szolgáltatások (Google Drive, Dropbox): Ezek használata általában regisztrációhoz vagy engedélyhez kötött, ilyen regisztrációkat biztonsági okokból nyomdánk nem végez. A felhő alapú tárhelyekről való letöltésnél komoly probléma az ott lévő állományok között való eligazodás is, ezért a félreértések elkerülése érdekében kérjük, ne használja fájltovábbításra.

Hogyan ellenőrizhetem a nyomás előtt álló munkát?

A legjobb módszer, ha weboldalunkon található PDF írás segédlet iránymutatásai alapján készíti el a leadandó PDF állományait, melyeket önállóan is ellenőrizhet a PDF ellenőrzés segédletünk szerint. Azonban a nyomda ördöge nem alszik, így mindenképpen javasolt az elektronikus imprimálás a Prinect Portal rendszeren keresztül.

A színhelyesség ellenőrzésére ajánlott a nyomtatás megkezdése előtt színhelyes, nyomtatott proofot kérni színmintának! Ennek ellenőrzésével feltárhatók olyan hibák vagy félreértések, amik a nem megfelelő colormanagement beállításokra vezethetők vissza, és nem várt színeltéréseket okozhatnak.