Milyen színeket látok az imprimatúrán?

A Prinect Portal az imprimáló nézetben a feldolgozott PDF állományokról készült színhelyes fényképet jeleníti meg. Mivel a színhelyesség megköveteli, hogy a papír színét is helyesen szímuláljuk, ezért lát a monitor natív fehér színéhez képest egy szürkésebb, szímulált papírfehérséget (a papírosztálytól függően).

Ez a papírfehérség megegyezik a nyomópapír szabványban meghatározott fehérségével, és a színhelyes fénykép generálásakor állítódik be az adott termék nyomathordozójának megfelelő szabványos színezetűre.
A papírosztályokról és colormanagement beállításokról itt olvashat bővebben: http://prepress.pauker-holding.hu/hu/colormanagement-2/colormanagement-hasznalata/

A tényleges nyomtatás a nagyfelbontású és vektoros, feldolgozott PDF-ről történik, nem a színhelyes képről.
Azonban egy megfelelően kalibrált monitor esetén a Prinect Portal imprimatúra megjelenítése nagyon jó színezetbeli megközelítést tesz lehetővé a majdani nyomathoz.

A színezeteket nem, de az imprimatúra képének részletességét befolyásolja még annak raszteres formátuma,
ezért például a szövegek kontúrjait recésnek láthatja. http://prepress.pauker-holding.hu/ufaqs/oldaljovahagyo-nagyitott-nezetben-miert-recesek-a-betukepek/

Oldaljóváhagyó nagyított nézetben miért “recések” a betűképek?

Az imprimálási nézet megjelenítéséhez a Prinect Portal színhelyes fényképet készít (JPG formátumban) a feldolgozott nyomdai PDF oldalról. Mivel ezek a pixeles képek nem tartalmazhatnak vektoros elemeket, ezért nagyított nézetben láthatóvá válnak a fénykép képpontjai. Ez a jelenség a szövegek kontúrjainál a legszembetűnőbb.

Ugyanakkor pont ez a pixeles megjelenítési formátum jelent biztosítékot arra, hogy az oldal képe mindig minden böngészőben azonos módon jelenjen meg, ellentétben a vektoros elemek megjelenítési problematikájával (pl. felülnyomások megfelelő szimulációja).

Továbbá az oldaljóváhagyást egy olyan, lapozható oldalpáros nézetben is megtehetjük, ahol a lapozás effekt is szimulálva van, a tökéletesebb virtuális élmény érdekében. Ezt a lapozás szimulációt pedig csak pixelgrafikus képformátum használatával tudja a rendszer megvalósítani. A lapozós oldalnézet használatáról Prinect Portal segédletünkben olvashat.

Tehát a jelenség mögött egy technikai ok van, amit több dolog is indokol. A levilágítás azonban nem erről a JPG állományról történik, hanem a nagyfelbontású nyomdai PDF-ről, ezért semmilyen minőségromlást nem jelent a készterméken!

Nagyfelbontású PDF oldalrészlet.

Prinect Portal imprimáló nézet, ugyanarról az oldalrészletről.

Nem értem a preflight riportot. Mi a baja az állományomnak?

A preflight egy automatikus szoftveres ellenőrzés, amely bizonyos előre beállított feltételek szempontjából vizsgálja meg az adott állományt. A preflight riport értelmezése, és az abban leírt hibák és figyelmeztetések javítása vagy ellenőrzése fontos a megfelelő nyomdatermék előállíthatósága szempontjából. Segítségként összeállítottunk egy rövid preflight riport értelmező lexikont, hogy könnyeben eligazodhasson az általunk vizsgált preflight eredmények között. Fontos tudni, hogy a preflightban vizsgált paraméterek nyomtatási technológiánként és nyomdánként is eltérőek lehetnek.

Szeretnék állományt feltölteni, de nincs munka létrehozva amibe tölthetném.

A Prinect Portal rendszer nem egy önálló rendszer, hanem a nyomdai feldolgozási rendszerünk része. Amennyiben még nem látja a konkrét munkát ezen a felületen, az azt jelentheti, hogy a megrendelésének állapota még nincs olyan feldolgozottságban, hogy a normál folyamatok szerint tudjuk fogadni az állományokat.

Amikor a rendszerünkben létrejön az elektronikus munka (amibe PDF állományokat lehet feltölteni), a Prinect Portal automatikus e-mail értesítést küld a regisztrált felhasználóknak.

Regisztráltam, de még nem kaptam jelszót, mi a teendőm?

Mivel a regisztrációt követő személyes hozzáférés generálása biztonsági okokból nem teljesen automatikus, ezért meg kell várni amíg valamelyik kollégánk a regisztrációkor megadott e-mail címre elküldi az Ön személyes felhasználónevét és jelszavát. Ebből következően hétköznaponként, elsősorban munkaidőben tudjuk vállalni a regisztrációra történő azonnali reakciókat.