Oldaljóváhagyó nagyított nézetben miért “recések” a betűképek?

Az imprimálási nézet megjelenítéséhez a Prinect Portal színhelyes fényképet készít (JPG formátumban) a feldolgozott nyomdai PDF oldalról. Mivel ezek a pixeles képek nem tartalmazhatnak vektoros elemeket, ezért nagyított nézetben láthatóvá válnak a fénykép képpontjai. Ez a jelenség a szövegek kontúrjainál a legszembetűnőbb.

Ugyanakkor pont ez a pixeles megjelenítési formátum jelent biztosítékot arra, hogy az oldal képe mindig minden böngészőben azonos módon jelenjen meg, ellentétben a vektoros elemek megjelenítési problematikájával (pl. felülnyomások megfelelő szimulációja).

Továbbá az oldaljóváhagyást egy olyan, lapozható oldalpáros nézetben is megtehetjük, ahol a lapozás effekt is szimulálva van, a tökéletesebb virtuális élmény érdekében. Ezt a lapozás szimulációt pedig csak pixelgrafikus képformátum használatával tudja a rendszer megvalósítani. A lapozós oldalnézet használatáról Prinect Portal segédletünkben olvashat.

Tehát a jelenség mögött egy technikai ok van, amit több dolog is indokol. A levilágítás azonban nem erről a JPG állományról történik, hanem a nagyfelbontású nyomdai PDF-ről, ezért semmilyen minőségromlást nem jelent a készterméken!

Nagyfelbontású PDF oldalrészlet.

Prinect Portal imprimáló nézet, ugyanarról az oldalrészletről.