Prinect Portal használati útmutató

Folyamatosan fejlesztjük anyagleadási rendszerünket annak érdekében, hogy a hozzánk leadott állományokat minél hamarabb le tudjuk ellenőrizni és a feldolgozási folyamatainkról minél gyorsabb visszajelzést adhassunk ügyfeleinknek. A Prinect Portal egy olyan webes felület amely részét képezi Heidelberg Prinect workflownknak így az ide feltöltött fájlok automatikusan feldolgozásra kerülnek.


I. lépés: Regisztráció

Regisztrálni csak a rendszer első használatakor szükséges. Kérjük töltse ki regisztrációs űrlapunkat hozzáférés igényléséhez. A regisztrációját munkatársaink feldolgozzák, és e-mailben küldik el önnek a saját egyedi hozzáférésének jelszavát.

browsers

II. lépés: Bejelentkezés

A Prinect Portal rendszerünk a https://remote.pauker-holding.hu közvetlen címen érhető el, vagy a ‘Fájlfeltöltés > Prinect Portal’ menüpont alól. Illetve a közvetlen linket tartalmazza a hozzáférési jelszót tartalmazó e-mail üzenet is. FTP kliens programmal nem használható a rendszer, mivel HTTPS protokollt használ, de kompatibilis minden elterjedt böngészővel.


III. lépés: Állomány feltöltés

PDF fájlokat csak a rendszerben már előre létrehozott munkákba lehet feltölteni! Mivel a Prinect Portal része a PDF feldolgozó workflow rendszerünknek, ezért új munkát ügyfélként nem lehet létrehozni. Ha a bejelentkezést követően nem találja a munkát amelybe fájlokat szeretne feltölteni, abban az esetben várja meg az automatikus e-mail értesítő üzenetet az új munka létrehozásáról, vagy vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal.

Amikor a rendszerben létrejön egy új munka akkor az ügyfél minden személyes hozzáféréssel rendelkező felhasználója automatikus e-mail üzenetet kap. Az e-mail tartalmaz egy direkt linket a munkába, így egyszerűbben kezdheti el a feltöltést.

III/1. Munka kiválasztása

A megjelenő munkalistából válasszuk ki a kívánt munkát, hogy belépjünk a munkába.

A kiválasztott munka

III/2. Állományok hozzáadása

Húzza az állományokat a kék szaggatott vonallal jelzett területre, vagy nyomja meg a “+ Húzza ide a fájlokat vagy nyomja meg a gombot” feliratot. 

Az állományok a hozzáadást követően azonnal elkezdenek feltöltődni, Önnek további teendője nincs.

Feltöltési ablak. A jobb oldali (Munkafolyamat) részben nem szükséges semmit beállítania.

IV. lépés: Feldolgozás (Preflight)

Az állományok feltöltését követően a PDF workflow automatikusan feldolgozza az állományokat melynek során szoftveres ellenőrzés (Preflight) is történik. A Preflight ellenőrzésről itt olvashat részletesebben. A feldolgozás akár több percet is igénybe vehet, amely függ a feltöltött állományok méretétől. A feltöltési ablak bezárását követően a rendszerben figyelemmel kísérhetjük a feldolgozás lépéseinek állapotait. Majd a feldolgozás befejeztével a feltöltés részleteit is megtekinthetjük, ha kiválasztunk egy konkrét feltöltést.

IV/1. Preflight eredmények

A feltöltés részletes nézetében érjük el a Preflight eredményeket. A feldolgozást követően a rendszer automatikusan elküldi e-mailben a feldolgozás (preflight) eredményeit az érintetteknek. Számlálók jelzik az egyes állományban talált hibás (piros kereszt), figyelmeztetéses (sárga háromszög), és a hibamentes (zöld pipa) oldalak számát.

A feltöltés részletei a preflight ellenőrzés eredményeivel.

A részleteknél található linkek segítségével megtekintheti az egyes oldalakon talált eredmények listáját PDF formátumban (Preflight ellenőrzés eredménye). Illetve akár olyan, alacsony felbontású PDF állományt is letölthet (Preflight ellenőrzés eredménye (Megjegyzés)), ahol az egyes hibás objektumok is be vannak jelölve.


Az egyes preflight eredmények értelmezéséhez segít leírásunk, melyet itt tekinthet meg.

IV/2. Rendelkezés a preflight hibákról

Amennyiben egy preflight ellenőrzés során a rendszer legalább egy hibát talál (figyelemeztetés esetén nem), akkor egy piros gomb jelenik meg a feltöltés részleteinél. Ennek segítségével olyan funkciót érünk el, amely segíti a feldolgozási folyamat előrehaladását.

Hibás preflight eredmény esetén megjelenik a “Problémák megoldása” gomb.
Rendelkezés a preflight hibáról.

A két utolsó esetben (Megkérem a Nyomdát… és A hibák ellenére…) a rendszer egy e-mail üzenetet fogalmaz meg a Nyomda számára (az ügyfél nevében) a döntéssel kapcsolatban.

Amennyiben a Problémák megoldása piros gombot megnyomjuk, úgy három választási lehetőséget ajánl fel a program, melyekkel felgyorsíthatjuk a hibával kapcsolatos kommunikációs folyamatot.

Fontos, hogy ez a rendelkezés nem egyenértékű az oldalak jóváhagyásával (imprimálás)!


V. lépés: Oldalak jóváhagyása (imprimálás)

Miután az oldalak feldolgozása megtörtént, és a munkát előkészítették kollégáink az adott megrendelés gyártási utasításainak megfelelően, szükség van egy megrendelői jóváhagyásra is. Egyfelől azért, mert ez az utolsó lépés a gyártás megkezdése előtt, amikor az ügyfél ellenőrizheti a tartalmi elemek helyességét a már feldolgozott (renderelt) oldalakon. Mivel a Prinect Portal rendszerben az oldalak megjelenítése nem egy “független” PDF állományból történik (például Acrobat Readerben), ezért garantált, hogy a megjelenített oldal pontosan ugyanolyan tartalommal jelenik meg a készterméken mint a monitoron. Így biztosak lehetünk benne hogy a feldolgozáskor nem változtak meg például a betűtípusok egy hibás fontbeágyazás következtében.
Másrészről ebben a fázisban tudja ellenőrizni a megrendelő, hogy a leadott oldalak tényleg a helyes oldalsorrendben kerültek feldolgozásra, és az esetleges javításként küldött oldalak is biztosan bekerültek a végleges helyükre. A tényleges gyártás akkor indul el, ha az ügyfél a rendszeren keresztül az oldalak jóváhagyásával erre felhatalmazást ad. A jóváhagyás kérésről automatikus e-mail üzenetet küld a rendszer az előkészítés végeztével, így az ügyfél a levélben található link segítségével kényelmesen a rendszer jóváhagyási felületébe léphet közvetlenül.

A kiválasztott munka oldalainak listája, az imprimálási állapotokkal.

V/1. Oldalak megtekintése és jóváhagyása

Az oldalak bélyegképére kattintva megtekinthetjük az egyes oldalak feldolgozott képét. 

Az ellenőrző és jóváhagyó felület.

A jóváhagyást illetve elutasítást az oldalak mellett található zöld illetve piros gombokkal lehet megtenni, amelyek automatikusan naplózódnak a rendszerben, így ennek használatával nincs szükség jóváhagyási e-mailek küldésére.

Van lehetőség egyszerre több oldal jóváhagyására is, a jóváhagyó gombok melletti harmadik kerek gomb segítségével (két fehér lap zöld és piros szélekkel).

V/2. Jóváhagyási oldalak letöltése 

Amennyiben szükséges, hogy ne a webes felületünkön is nézegesse a jóváhagyandó oldalakat (tovább kell küldenie valakinek), akkor lehetőség van letölteni azokat PDF formátumban.

Fontos tudni, hogy az imprimálásnál megjelenített oldalak nem PDF-ek, hanem a feldolgozott PDF-ekről készített “fénykép” TIFF formátumban. Erre azért van szükség mert a PDF-ek megjelenítése függhet a PDF olvasó program beállításaitól. Az Acrobat Reader program nem alkalmas nyomdai PDF-ek ellenőrzésére!

Egyszerű kattintással ki lehet választani (sárga oldalak) az oldallistában a kívánt oldalakat, amelyeket le szeretnénk tölteni.